By continuing to use our site, you consent to the processing of cookies, user data (location information, type and version of the OS, the type and version of the browser, the type of device and the resolution of its screen, the source of where the user came from, from which site or for what advertisement, language OS and Browser, which pages are opened and to which buttons the user presses, ip-address) for the purpose of site functioning, retargeting and statistical surveys and reviews. If you do not want your data to be processed, please leave the site.

  • YOU WANT A DESIGN THAT MAXIMIZES EFFICIENCY.  

    We demand it. You want a space that has longevity. We insist on it. 
    So we don’t respond to trends; we respond to needs. Needs – from comfort to vigour – will always outlast trends.

  • YOU CAN EASILY SPEND 35% OF THE TIME YOU'RE AWAKE AT WORK. 

    The workplace better feel good. And it shouldn’t feel like work. Our design works hard so you won’t feel like that’s what you’re doing.

  • PEOPLE TALK ABOUT THE AWARDS WE'VE WON.

    But what you should know is that it isn’t awards that excite us. It’s that our design changes clients lives. It’s about changing their relationship with their surroundings. You’ll see. 

Accessibility Standards Canada

ASC

This space, the headquarters for Accessibility Standards Canada, sets the bar for enhanced accessibility in a workplace setting. LWG focused on delivering a design solution that integrates a holistic approach to accessibility in a way that dignifies users and democratizes space, within an activity-based workplace methodology.

The incorporation of individually controlled overhead lighting at every desk was one key design criteria that the client demanded and was elegantly achieved.
Some key elements that were taken into consideration included materiality (resilient flooring for better mobility), colours and contrast (to help with navigation and wayfinding through the space), and integration of technology.
In addition, considerations for acoustical solutions to offset the open high ceilings and resilient flooring provided opportunities to introduce suspended ceiling elements that serve to control sound and provide visual cues to indicate the zoning of different areas which are defined by activity.