By continuing to use our site, you consent to the processing of cookies, user data (location information, type and version of the OS, the type and version of the browser, the type of device and the resolution of its screen, the source of where the user came from, from which site or for what advertisement, language OS and Browser, which pages are opened and to which buttons the user presses, ip-address) for the purpose of site functioning, retargeting and statistical surveys and reviews. If you do not want your data to be processed, please leave the site.

  • YOU WANT A DESIGN THAT MAXIMIZES EFFICIENCY.  

    We demand it. You want a space that has longevity. We insist on it. 
    So we don’t respond to trends; we respond to needs. Needs – from comfort to vigour – will always outlast trends.

  • YOU CAN EASILY SPEND 35% OF THE TIME YOU'RE AWAKE AT WORK. 

    The workplace better feel good. And it shouldn’t feel like work. Our design works hard so you won’t feel like that’s what you’re doing.

  • PEOPLE TALK ABOUT THE AWARDS WE'VE WON.

    But what you should know is that it isn’t awards that excite us. It’s that our design changes clients lives. It’s about changing their relationship with their surroundings. You’ll see. 

Translation Bureau

TRANSLATION

BUREAU

The LWG design team continues to leverage the Federal Government's GC Workplace framework to create beautiful and responsive work environments. This latest project, designed for Canada’s Translation Bureau, fully embraces these standards of workplace modernization, flexibility and agility, resulting in a destination space to draw people back to the office while supporting hybrid work, and ultimately the challenging work undertaken by translators.

To create an interior that provides a connection to the outdoors, evokes nature, and promotes well-being, biophilic elements have been used throughout the space in a variety of ways including wood panelling, preserved moss and full-wall graphics. This is paired with a restrained use of saturated colours such as warm oranges and calm blues in key areas over three floors of predominantly neutral-coloured office space in downtown Ottawa.

It was important to provide the employees with flexible workspaces that would allow them to move about freely depending on their needs, whether it is meetings and collaboration, or individual work.
The translation work is both intense and demanding, so providing key support spaces, such as comfortable and inviting lounge areas as well as private rest rooms, was critical.
This office interior features the first use of tunable Lutron Ketra lighting in Ottawa - utilized in the rest rooms to allow users to tune the lighting to suit their individual level of comfort.